JEG REISER TIL BANGLADESH!!!

Reklame | Like Mye Verdt / Normisjon

Hei folkens!

For en liten stund tilbake tok jeg en avgjørelse. Det var ingen vankselig fra min side der og da og svaret mitt var ja med en gang. Jeg takket ja til å reise med Normisjon til Bangladesh for å ta del i et prosjekt de har som kalles “Like Mye Verdt”. I Norge har vi kommet langt med likestilling, men det finnes så mange andre land som ligger lenger bak, der i blant Bangladesh. Hvert tredje sekund står en jente i verden som barnebrud. Hele 12 millioner jenter blir årlig giftet bort før de fyller 18 år. Det gjør jenter sårbare for vold gjennom livet og fanger dem i en ond sirkel av fattigdom. Gjennom prosjektet “Like Mye Verdt” ønsker vi å stoppe barneekteskap og løfte frem jenter gjennom utdanning. Utdanning er noe vi i Norge ofte tar for gitt. Vi klager faktisk mye på skolen, at vi er så slitene og ikke orker mer, men husk at du får muligheten til å bygge deg en fremtid uavhenging ditt kjønn, din etnisitet eller legningen din. Denne selvfølgen er ikke for alle. Jenter er fremdeles i mindretall i skolen i lavinntektsland, og utgjør over halvparten av barna som ikke går på barneskolen. Dette må endres. Gjennom utdanning kan jenter bygge seg en framtid. En framtid som gir dem mulighet til å leve det livet de ønsker og ikke det livet de er dømt til å leve. Men det hjelper jo ikke bare å støtte jentene, vi må jo ha gutta på laget vårt også! Utdanning til gutter er minst like viktig som jentenes!  På reisen min skal jeg møte mange barn og unge på min egen alder. Jeg skal oppleve en helt ny kultur og skal plutselig møte en realitet jeg ikke er vant med.  Jeg er spent, nervøs og gleder meg til å møte nye mennesker og høre på hva de har å fortelle meg. Jeg har aldri vært så langt hjemmefra før og jeg er selvfølgelig veldig spent. Jeg er så takknemlig for å få den muligheten og det er en “once in a lifetime experience”, som jeg ikke kunne si nei til.  Jeg skal selvfølgelig filme selv på turen, men det blir også med et lite kamera-team som skal filme for meg. Ut i fra all opptakene som blir tatt skal det lages en mini dokumentarfilm som dere kan få muligheten til å se! Stay tuned!

 

Jeg føler at det allltid har stått 100 dager på nedtelling, men plutselig var tallet ensifret. Den siste uka har jeg fikset så mye jeg kan og jeg skal fortelle dere at det ikke er billig hihi! Selvfølgelig kjøper jeg alt av utstyr selv for turen og jeg får ikke betalt for dette prosjektet. Jeg er så helt å få dekt reisen til Bangladesh og hjem igjen. Etter som at dette er et samarbeid mellom meg og dem må alt jeg deler fra turen markeres med “reklame”, men bare vær klar over at det ikke er noen penger i potten for meg. Jeg er bare så enormt takknemlig som får en mulighet som denne! Det var ikke like lett for mamma og pappa å si ja til å sende datteren deres rundt halve kloden til et fremmed sted, men de lot meg selvfølgelig ta valget selv. Jeg har tatt alt av vaksiner som det er mulig at jeg kan ta og det gjør dem litt mer komfortable hihi!

 

 

 

 

 

INFLUENCERE PÅ TUR TIL STOCKHOLM!

Reklame | Nelly.com

Hei folkens

Nå har jeg nettopp kommet inn døra hjemme etter en morsom og spennende helg i Stockholm. I begynnelsen av denne uka fikk jeg en veldig kul henvendelse som jeg ikke kun takke nei til! Nelly fylte 15 år i år og det måtte feires! Jeg var en av mange heldige som ble invitert til Stockholm for en helg fylt med musikk, god stemning, mat og fest. Det kommer vlogg fra turen min på youtube,  men tenkte at jeg også kan skrive litt om reisen her på bloggen!

Jeg reiste til Stockholm på fredag med et fly senere enn de andre, ettersom at jeg hadde skole. Jeg ankom hotellet sent på fredag og stakk innom Nelly sitt showroom før jeg tok en tidlig kveld. Jeg har nemlig vært syk denne uka, og formen var fremdeles ikke helt på topp dagen jeg reiste.

Lørdagen var den store dagen, men den begynte med en rolig frokost og litt titting i byen med girlsa. Klokka 13.00 begynte vi å ordne oss før vi ble plukket opp av en buss, som tok oss til festen…og derfra braka det løs! Det ble mingling, fotoshoots, five course bruch og mer! Det var så mange kjente fjes der at jeg ble helt svimmel! Jeg har aldri vært på noe lignende før og det var litt av en opplevelse! Deretter ble det after brunch party og after after party😂 Dere får se hvordan kvelden endte for meg i vloggen som kommer om ikke så alt for lenge.

Sara, Amalie og meg pynta og sminkeferdig❤️

 

Jeg går aldri i høye sko og det kjentes i går! Mot slutten av kvelden holdt jeg på å begynne å grine haha. Beauty hurts eller? Haha

 

Klem Jennie

ET NYTT FAMILIEMEDLEM!

Hei folkens!

Nå sitter jeg i godstolen og ser ut på regnet som faller. Skoleuka er over halvveis og det har gått skikkelig sakt spør du meg. Ting går som regel litt saktere når du gleder deg masse til noe, som nedtellingen til sommerferien eller julaften. Denne gangen er nedtellingen for et kommende familiemedlem! Noen har kanskje fått det med seg, jeg skal nemlig få meg hund! Det er hele familien sin ofc, men jeg liker å kalle henne min hihi! Jeg har besøkt henne så mye jeg kan de siste ukene og på fredag kommer hun endelig hjem til oss! Alt er klart og stelt i  stand. Vi har kjøpt alt vi trenger. Sikkerhetsgrind er satt opp og jeg har lest et hefte med masse viktig informasjon. Jeg har alltid ønsket meg en hund og jeg har alltid vært et hundemenneske! Hva er du?

Navnet hennes er Lilo og hun er en Australian Cobberdog. Hun er virkelig den skjønneste og jeg gleder meg til å gi henne all den kjærligheten hun fortjener. Selv om det er veldig stas å få hund, så er  det veeeeldig mye man skal tenke på. Det er som å få et barn. Mest av alt nå gleder jeg meg til sene høstkvelder hvor hun sovner ved siden av meg. De siste gangene jeg har besøkt henne har vi lekt og kost masse, før hun så har sovnet på fanget mitt!😭❤️

Dette er den lille jenta vår!

Er du hundemenneske eller kattemenneske?

Klem Jennie