EN OPPLEVELSE FOR LIVET!!!

Reklame | Like Mye Verdt

Hei folkens!

Jeg håper at dere alle har hatt en fin dag tilbake på skolen, etter en deilig høstferie. Noen av dere fikk ferien først nå og jeg håper at dere nyter litt fri! Ferien min tilbrakte jeg som sagt i Bangladesh. Jeg kom hjem på lørdag ganske sliten og lav på energi, men med veldig mye lærdom og erfaring! Denne turen har definitivt vært noe av det viktigste og mest lærerike jeg noen gang har gjort. Jeg har ikke stoppet å snakke om Bangladesh siden jeg kom hjem og jeg er så inspirert og motivert til å informere folk om det jeg har sett, lært og opplevd. En ting er å reise som turist i et land, men en annen ting er å oppsøke lokalbefolkningen, snakke med dem og fysisk kjenne deres hverdag på kroppen. Jeg ble mildt sagt sjokkert over det jeg så og det kommer tydelig frem i dokumentaren som vi filmet der. Jeg vlogget hele reisen og dere vil få mulighet til å se alt av det vi gjorde, men så skal det også være en ekslusiv filmvisning av dokumentarfilmen som vi lagde der nede. Det kommer til å bli lagt ut billetter om ikke så alt for lenge og jeg skal definitivt informere dere om når de blir tilgjengelig. Om du har lyst til å komme på premieren av filmen, så må du holde av datoen 21. november (visningen skal være i Oslo). Jeg ønsker allikevel å dele litt fra reisen min her på bloggen gjennom alle bildene jeg har knipset.

 

Lørdag 28. september

Avreise fra Oslo lufthavn. På dette tidspunktet var jeg veldig nervøs og spent. Det var utrolig vanskelig å si ha det til familien min og jeg måtte kjempe for å holde tilbake tårene. Jeg hadde nemlig aldri reist så langt vekk uten foreldrene mine og heller ikke til et land som Bangladesh. Det er ikke det typiske reisemålet akkurat. Vi måtte mellomlande en gang i Qatar før vi fløy siste strekningen til Dhaka som er hovedstaden i Bangladesh.

 

 

Søndag 29. september

Vi ankom søndag klokken 10.00 på modningen lokal tid. Der ble vi plukket opp av guiden vår som er en norsk lege som bor i Bangladesh med familien sin. Vi dro rett til en skole ved navn MCL der vi hilste på elevene og hadde noen intervjuer med noen av elevene.  Deretter dro vi til vertshuset vil skulle sove på. Vi valgte selvfølgelig ikke å bruke masse penger på et fint hotell, så standaren var helt ok. Det krøp litt kakerlakker rundt, men slik var det bare.  Denne natta sov jeg faktisk veldig godt!

Vi måtte selvfølgelig ha myggnetting over oss da vi sov for å minske sjansen for å få malaria eller denguefeber, men det var egentlig bare koselig. Det var nesten som å være på telttur hihi.

Mandag 30. september

Vi stod opp i halv 7 tiden for å pakke sakene våre og dro til neste stopp på lista, nemlig Sylhet. Det er en region nord-øst i Bangladesh og bilturen tok i overkant av 5 timer. Bilturen var litt av en opplevelse, men det skal jeg fortelle mer om i en annen video jeg skal lage. Da vi ankom Sylhet besøkte vi et gutteinternat for å se hvordan de bor, snakke med de og for å ha det litt gøy i sammen. Det ble te, sang og fotball og alt i alt var denne dagen skikkelig fin. Vi sov på et nytt sted i Sylhet. Der møtte vi er rom fylt med rød maur over alt! Da mener jeg over alt ahah! Vi fikk heldigvis bytta rom.

Tirsdag 1.oktober 

Denne dagen skulle også tilbringes i Sylhet, men mer ut på landet. Vi besøkte en landsby som var lokalisert rett ved en stor teplantasje. Her jobbet flere av kvinnen i landsbyen og de har en dagslønn på så lite som 10 kr. Dette er en av de dårligst betalte jobbene i Bangladesh. Barna til disse kvinnene går på skole like i nærheten. Skolebygget til barna var 4 metallplater, et tak og en presenning som gulv. Jeg fikk besøke landsbyen og jeg var med på undervisningen til de små barna.

Herfra dro vi videre til et jenteinternat som lå 1,5 time unna landsbyen. Der ble vi møtt av flere supersøte jenter som hadde gledet seg til å få besøk. De viste oss rommene sine, vi spise kjeks og drakk te og vi sang og danset. Det var så trist å dra i fra de ettersom at vi hadde det så koselig.

 

Onsdag 2. oktober

Etter to døgn i Sylhet var det på tiden å dra tilbake til Dhaka. Denne dagen besøkte vi internatene til MLC, både guttene og jentene sitt. Vi dro får å se hvordan skoleveien deres var, for å se hvordan de bor og for å snakke med de om alt fra hva de syns på at de får lov til å gå på skole til hva de tenker om framtiden. Det var veldig interresant å høre de ulike synspunktene deres.

 

Torsdag 3. oktober

Denne dagen var nok den største emosjonelle påkjenningen for meg. Vi besøkte et senter for kvinner som har vært utsatt for menneskehandel, prostitusjon og hjemløshet. Disse kvinnene har fått en sjanse til å tjene egne penger og de lager klær, tepper og andre ting i stede for å leve på gata. De var sterke, talentfulle og ikke minst hyggelige! Jeg snakket med en jente på min egen alder og hun åpnet seg opp om livet hennes før hun kom til Basha. Det var vanskelig å holde tilbake tårene.  Jeg fikk hilse på barna til disse kvinnene, jeg fikk lære å lage øredobber og jeg kjøpte meg massevis av produkter som de har laget.

.

Fredag 4. oktober

Siste dagen hadde vi ikke noe spesielt opplegg, så vi brukte dagen på å se litt mer av Dhaka. Vi dro blant annet innom det lokale grønnsaksmarkedet og tok en liten båttur. Etter en intens uke var det på tiden å dra hjem og flyet vårt landa klokka 07.00 i Oslo lørdag morgen.

 

 

Det var kort og enkelt om turen min, men det kommer selvfølgelig mer!

Klem Jennie