MIN REISE TIL TYSKLAND: VENNER OG MILJØ

Hei folkens!

Jeg håper at dere alle har hatt en fin dag! Jeg er endelig trygt hjemme etter en super klassetur til Tyskland! Jeg har kost meg helt sjukt og det er litt trist å tenkte på at jeg må tilbake til den normale skolehverdagen med lekser og prøver. På den andre siden var det godt å komme hjem til familien. Borte bra, men hjemme best. 

Vi gjorde utrolig mye hver dag, som på en side var bra, fordi da kjedet vi oss aldri. På den andre siden ble vi veldig slitene og jeg har også blitt litt syk. Jeg stod vel opp klokken 6 hver dag, og la meg mellom 23.00 og 00.00. Selv om jeg ble sliten og syk ville jeg ikke bytte turen mot noen annet.  Jeg har hatt en fantastisk tur, møtt mange nye mennesker, fått nye venner, opplevd nye steder og så har jeg lært veldig mye!

Vi reiste som sagt på søndag forrige uke og tilbrakte den først fulle dagen, altså mandag, i Hamburg. Du kan lese om den dagen HER. Dagen etter dro vi til en liten by utenfor Hamburg der vi skulle tilbringe mye tid de neste dagene. Vi jobbet på et felles prosjekt med en tysk skole, der målet vårt var å gjøre skolene våre mer miljøvennlig. Dere kan lese mer om prosjektet lenger ned. Først litt bilder hihi<3

 

Disse bildene er fra første dagen i Hamburg! For en fantastisk by!

 

Disse bildene ble tatt på tirsdag da vi ankom den lille, søte byen.

Vi hadde fulle dager med opplegg, og på kveldene var det naturligvis fritid. Min vertssøster/host var supersøt og hun tok meg med på masse gøy. Flere av de tyske elevene lagde avtaler seg imellom, og vi møttes alle for å stå på skøyter, spise pizza og dro ut på andre morsomme aktiviteter. Det var en super gjeng jeg fikk henge meg og vi koste oss masse i sammen. 

Utflukter var det mye av. Vi dro til ulike sentere som jobbet med miljø og bærekraftig utvikling og vi fikk se hvordan søppelet vi kaster blir resirkulert. Jeg kunne snakket i flere timer om alt vi gjorde og lærte på denne turen, men det skal jeg spare dere for…for nå hihi. Jeg bablet hull i hode på de hjemme i går om hele turen haha. Alt dette vi lærte og  opplevde skulle vi bruke som grunnlag for en aksjonsplan vi skulle lage. En plan for hvilke tiltak som må gjøres på skolene våre og hva vi må forbedre. Noen tenker kanskje at det ikke har så mye å si om en skole velger å resirkulere eller ikke for verdens totale forurensning, men vi må jo begynne et sted. Så er de jo faktisk oss ungdom som er fremtiden. Det er vi som blir etterlatt med dette verdensproblemet og det er vi som må ta tak. 

Turen gir jeg 10/10 poeng og jeg gleder meg allerede til den tyske klassen skal besøke oss. De skal nemlig komme til oss om noen måneder og vi skal jobbe videre på prosjektet. 

Det var altså turen min. Resten av kvelden skal jeg slappe av, prøve å bli frisk og kose meg med SKAL VI DANSE. 

Klem Jennie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg