GRATULERER MED DAGEN STYGGA

Hei

Flere av dere fikk kanskje med seg at jeg fylte 18 år forrige uke. Denne uken fylte lillesøsteren min 16 år og vi fikk begge oppleve de unge sine merkelige bursdagstradisjon. Vi ble sittende å snakke litt rundt dette på kvelden og begge vet at flere faktisk gruer seg til bursdagen sin på grunn av trenden om å dele de styggeste bildene av bursdagsbarnet i sosiale medier.  For meg går det ganske greit må jeg si, men jeg er evig takknemlig for at det ikke var Snapchat og Instagram i like stor grad da jeg var 13/14 år. Jeg hadde perioder med store utbrudd av urenheter i ansiktet som var hele grunnen til at jeg begynte med litt sminke i den alderen. Folk snapchatter sammen og det lagres og screenshottes. Selv om en slapper av og er ser selv 100% med sine nære venninner betyr ikke det nødvendigvis at en ønsker å dele de øyeblikkene med andre. Å vite at gutten du chrusher på får se bilder du ikke ønsker at han skal se. Mobil er noe nesten en hver tenåring går med i lomma til en hver tid. Jeg husker at jeg for noen år siden nesten var redd for å sovne på fly, buss med skoletrinnet mitt fordi jeg ikke ville bli tatt bilder av. Det ville bety at det slappe, «siklende» ansiktet ville bli delt med alle på bursdagen min, om ikke før. Jeg har i de siste årene brydd meg mindre og mindre om akkurat dette, men slik er det virkelig ikke for alle.

Hva er greia med å legge ut “ufine” bilder av bursdagbarnet på dagen deres? For å få dem til å føle seg dritt eller stygg? “La oss samle de bildene hvor bursdagsbarnet ikke føler seg fin og dele det med «ALLE»!  Grattis med dagen!”
Dessuten er det IKKE greit og IKKE LOV å dele bilder av andre uten å spørre først.  Så dersom du blir bedt om å slette det, gjør det.

Vil du lage en hilsen, hvorfor ikke finne bilder av bursdagsbarnet på instagrambrukeren hans/hennes, facebookbrukeren deres eller noen koselige fine bilder og minner dere har i sammen? Du kjenner nok vennen din bedre enn meg, så om du vet de liker at du graver frem litt morsomme/tullete bilder så er det noe annet.  Vi får hele tiden høre om at unge mennesker føler så mye press og har et dårlig selvbilde. Jeg tror virkelig ikke denne trenden er med på å gjøre situasjonen noe bedre. kan vi ikke dele vakre bilder vi har av personen så de føler seg bra og fine? Jeg mener også at man ikke trenger å være perfekt, ingen er det og det er heller ikke noe man trenger å være, men det er ikke opp til “deg”  å få frem at en annen ikke er “perfekt” eller “feilfri”

Hva tenker du?

Her er noen  eksempler på bilder som har blitt lagt ut da jeg hadde bursdag for noen dager siden. Jeg vil si dette er en mild collage haha.  I år satte jeg faktisk stor pris på at vennene mine gadd å grave frem gamle og morsomme minner, men det hadde jeg ikke gjort for 3-4 år sia. 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg