PÅKJØRT AV BIL

 

Hei

Jeg håper at dere alle har hatt en fin dag. I dag har jeg noe viktig å fortelle dere. Noe dere sikkert vet veldig godt, men som man sikkert ikke har vondt av å høre flere ganger. Det er november. Vi har stilt klokka en time bakover og det blir enda tidligere mørkt ute.Tidligere i år fikk jeg endelig deltatt på mørkekjøring og har fått kortet som tillater meg å øvelseskjøre året rundt. Jeg har allerede kjørt litt etter at det har blitt mørkt ute og det er skremmende hvor vanskelig det er å se enkelte personer som er ute og går på kvelden eller folk som står og venter på bussen langs veien. Under mørkedemoen jeg var på demonstrerte lærerne hvor dårlig man kan se de uten refleks ved å nesten kjøre på en person (en lærer fra kjøreskolen). Dette var selvfølgelig innøvd og de hadde planlagt det, så personen rakk å trekke seg unna. Jeg tuller ikke når jeg sier at enkelte ser man nesten ikke i det hele tatt der det ikke er veilys, noe som det ikke alltid er alle steder her hvor jeg bor. Når man i tillegg får lys i fra motgående kjørefelt i mot seg må man nesten stoppe. Jeg var ute å kjørte med pappa da det var mørkt og like før en fotovergang kom det biler i motsatt retning og jeg ble litt blendet. Jeg bremset litt ned og stoppet i god tid før personen gikk over veien. Jeg sier ikke at man skal være redd for å kjøre bil når det er mørkt eller gå ute når det er mørkt, men vi har en plikt om å være oppmerksomme. For få dager siden var det Halloween og mange barn var ute på “Knask eller knep” i mørke kostymer. Noen hadde heldigvis refleks og lys på seg, men langt i fra alle. Nå fins det jo så mange fine reflekser også og jeg har dessuten fått meg en refleksparaply som jeg bruker når det regner,  den er i fra apoteket. 

Lillebror bruker refleksvest, noe jeg og hele familien faktisk trer på oss når vi skal ut på kveldstur. En annen ting som er viktig er å huske at en refleks ikke varer evig. Det kan være lurt å sjekke dem ut. Ta på deg flere reflekser og få mor eller far til å sjekke dette en gang før dere skal ut og kjøre på kvelden. 

En ting dere kanskje ikke visste er at de stedene flest folk blir påkjørt når det er mørkt er ved overgangsfelt der det er litt belysning. Du tenker kanskje hvorfor det er slik og det er rett og sett fordi fotgjengeren bare går over fordi de tror bilen har sett dem, mens personen i bilen ikke har vært så oppmerksom og bare kjører. Tips til dere alle:

1. Vær oppmerksom i trafikken, spesielt nå som det er mørkt

2. Bruk refleks

 

Klem fra en som bryr seg om dere<3

Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with b1 preset

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg