DIN GRIS

Hei!

Jeg håper at dere alle har hatt en fin dag! Det har i hvert fall jeg! Vi har egentlig ikke gjort noe spesielt, men det er bare så sykt koselig med familien og Thomas. Vi har spilt utrolig mye basket i det siste og i dag dro vi til nærmeste volleyballbane og der spilte hele familien, pluss Thomas og onkelen min (som også heter Thomas haha). Vi spilte noen runder, barna mot de voksene og noen med bare Thomasene mot resten aha! Etter det dro vi hjem og spilte basket igjen. Det er ikke slik vanlig basket vi spiller, men forskjellige leker. Jeg tenkte kanskje jeg kunne forklare lekene, så du og noen venner kan spille det i ferien. Alt dere trenger er noen basketballer og en kurv.

1.   Første leken heter “Gris”. Det kan være mange med på dette og det går ut på at man på tur skyter fra der man vil, på en spesiell måte. Om du skårer må de andre som er med på leken få til et skudd akkurat som deg. Hvis de ikke greier det får de første bokstav “G”. Nesten man skyter der han/hun vil på den måten han/hun vil. Om han/hun skårer må de andre få det til på helt samme måte, hvis ikke får de en bokstav til og blir GR. Men om personen selv bommer går ballen til neste. Jeg kan for eksempel stå rett mot kurven og sprette ballen i bakken for så at den går i kurven. De neste må da også få til dette. Det er om å gjøre å ikke få “GRIS”. Du har bare et forsøk på å få til det den ene personen gjorde, men når du har “GRI” så får du to forsøk på den siste”. Thomas blir ofte kalt gris etter at han har tapt. Haha! 

2. Deretter er det en lek som heter “RUSH”. Jeg tror den har flere navn, men det er dette vi kaller den. Det går ut på at man står i rekke bak et straffemerke. De to fremste har hver sin ball. Første skyter og når han har skutt kan personen bak også skyte. Om du bommer på straffen må du løpe og hente ballen din og skåre før den bak deg gjør det. Nå kan du skyte fra hvor du vil. Om du skårer før den personen bak deg, sentrer du ballen videre til den bak i rekken, så skal han/hun prøve å ta igjen han/hun foran deg. Om den bak deg skårer før deg går du ut. Dette gjør man helt til det står igjen en vinner!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg